Tinnitus

Slip din tinnitus

Online-kursus

Online-kurset “Slip din tinnitus” er til dig, der lider af kronisk tinnitus eller lider af det midlertidigt, måske i forbindelse med stress, og som oplever, at din livskvalitet er væsentligt forringet med tinnitus.

Online-kurset består blandt meget andet af

  • viden om tinnitus
  • flere forskellige metoder til at du giver slip på din tinnitus
  • flere forskellige guidede meditationer og øvelser til at du giver slip på tinnitus
  • viden om tinnitus til dine pårørende

Jeg har selv tinnitus og har haft det i mange år. Derfor beskæftiger jeg mig som psykolog naturligvis også med tinnitus som et helt særligt og personligt meget vigtigt område. Jeg ved således om nogen, hvor invaliderende og invaderende tinnitus er på dagligdagen, men jeg ved også, at man kan lære at leve med det på en konstruktiv måde. 

Kom på venteliste til
”Slip din tinnitus” – og få gratis “Førstehjælp til tinnitus”

Du bliver helt uforpligtende blandt de første, der får besked, når tilmeldingen åbner til online-kurset ”Slip din tinnitus” i løbet af 2022. Her får du adgang til en særlig rabat. Du bliver samtidigt tilmeldt nyhedsbrevet, som du altid kan afmelde dig med et enkelt klik.

“Førstehjælp til tinnitus” er en én lille del af online-kurset. Det er en lydfil med en meditation baseret på mindfulness, der er specielt tilrettet tinnitus.  Du kan downloade fil, og have den med din din mobil eller pc, så den er lige ved hånden, når din tinnitus er værst.

Samtidig er det naturligvis en lille forsmag på selve onlinekurset, der indeholder masser af viden, hjælp og øvelser til at slippe din tinnitus. 

Hvad er tinnitus?

Tinnitus er psykisk set en invaliderende lidelse, der påvirker din daglige trivsel, og det kan være altødelæggende for humøret, for social omgang og ikke mindst for koncentration, overblik og energi til hverdagsaktiviteter, både på arbejdet og i privatlivet. Derfor er der blandt tinnitus-ramte et stort ønske og behov for helbredelse. Der er indtil videre desværre ikke nogen dokumenteret behandlingsform, der kan fjerne tinnitus helt. Det kan indtil videre blot reduceres.

Tinnitus er lægeligt set en betegnelse for en midlertidig eller permanent ringen eller susen for ørerne. Det opleves som en lyd eller støj inde i øret eller i hovedet, men uden at der faktuelt er en lyd i omverdenen. Lyden ved tinnitus kan være meget forskellig fra person til person, både hvad angår støjniveau, lydtype og i særdeleshed personens oplevede psykiske påvirkning og deraf eventuel forringelse af livskvalitet. Med lydtype menes, at tinnitus kan opleves som støj i form af en ringen i øret, pibetoner, en susen eller brusen for øret, motorlyde eller som små blop i øret med efterfølgende forandring i type eller støjniveau.

Skal tinnitus styre dit liv?

Har du en generende og permanent tinnitus kan du ved samtaler med en psykolog tillære sig forskellige copingstrategier, der kan gøre det mere udholdeligt at leve med tinnitus. Med andre ord vil du med samtaler med en psykolog kunne tillære sig at forholde sig til, acceptere og leve med din tinnitus på en måde, så den i mindre grad forringer livskvaliteten. Med den rette psykologiske støtte kan du forøge sin livskvalitet selv med tinnitus, men ikke fjerne tinnitus.

Som alternativ til samtaler kan du som nævnt ovenfor også deltage på mit kommende online-forløb for tinnitus-ramte. Det kommer snart.

Læs mere

Læs mere i nedenstående artikler, som jeg har skrevet om tinnitus.

Læs mere om de lægelige aspekter ved tinnitus på Sundhed.dk på https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/oere-naese-hals/symptomer/tinnitus-oeresusen/.

Tinnitus

Jeg har tinnitus

Vil du høre det? Vil du vide lidt om, hvordan det er at have tinnitus? Først lidt fakta. Ifølge Netdoktor.dk, så er tinnitus “… den

Læs mere »

Del denne side på …