DR kommer måske med et wakeup-call til fællesskabet

JP-artikel om Øen

DR starter nyt tv-program, hvor der ikke er en vinder og ingen stemmes hjem. Der bliver sat fokus på fællesskabet og samarbejdet for overlevelse. Det bliver spændende at følge. Det har jeg udtalt mig om til JP i dag.

“”Alene i vildmarken” handlede først og fremmest om selvrealisering og fysisk overlevelse. Men for dem, der fik mad og varme nok, var der en fællesnævner: savnet af pårørende og nære relationer. Det blev ligestillet med den fysiologiske overlevelse. På den måde er det her program måske godt grebet i tiden. Det taler ind i, at vi – synes jeg – er ved at glemme fællesskabets nødvendighed for vores velbefindende,” siger psykolog Tom Steen Jensen, der har fulgt “Alene i vildmarken”, men endnu ikke “Øen – en ny begyndelse”, der har premiere torsdag aften .”

“Først når vi står overfor ekstreme oplevelser – når vi rammes af død, sygdom og sorg – får vi sat livet og nødvendigheden af vores fællesskaber i perspektiv. Nu kommer der måske noget på tv, som kan minde os om det. Hvis det kan få nogle til at kigge op fra skærmen og se efter, hvem der ellers sidder i sofaen, kunne det være spændende”.

Læs hele artiklen på https://jyllands-posten.dk/premium/kultur/ECE11683607/dr-nulstiller-samfundet-i-nyt-overlevelsesprogram/.

Del …

Del på linkedin
Del på twitter
Del på facebook
Del på email
Del på print

Vil du kontaktes?

Erhvervspsykolog Tom Steen Jensen

Tilmeld nyhedbrev

Tilmeld dig og modtag max. fire nyhedsbreve om året, hvor jeg vil fortælle om nyheder indenfor erhvervspsykologi.

Tak fordi du tilmeldte dig nyhedsbrevet.